Home Contactformulier Digisketch.nl design company

Heeft u een 3D model en wilt u dit laten printen, informeer dan eens naar de kosten en voorwaarden.

Overtuig uw opdrachtgever of klant met een realistische 3D print van uw product of project.

3D Printen, een voorbeeld uit de praktijk.


Net als veel andere actieve gezinnen, hebben we Thule racks op onze auto. Aan de zijkant van de auto steken deze bars een stukje uit.  Ik heb, evenals mijn vrouw, meermaals mijn hoofd gestoten bij het instappen van de auto. Thule maakt losse eindkappen voor hun bars en deze zijn voor minder dan $ 10,- te koop. Maar helaas zijn deze zwart, hetzelfde als de huidige eindkappen. Ik wilde iets dat de uiteinden van de balken meer zichtbaar zou maken. Dus begon ik met het ontwerpen van nieuwe eindkappen, maar nu in de kleur geel.


Na wat meten maakte ik eerst een buitenste sectie en heb deze uitgeprint om de pasvorm te testen. De balken zijn bedekt met een kunststof laag zodat het meten van de nominale waarde geen garantie voor een perfecte pasvorm geeft. Het volgende model is afgestemd op de binnenkant van de bar. Op het moment dat de onderdelen perfect pasten was ik in staat het “laatste” ontwerp te bouwen.

3D Printen brengt vaart in productontwikkeling


Ontwerpers, ingenieurs en managers beschouwen kostenbesparing nog al eens als de reden voor aanschaf van een 3D printer. Toch is dat niet de enige en beste reden. Integendeel, de beste reden is dat het analyseren van een uitgeprint 3D model direct vanuit de 3D printer het proces van productontwikkeling enorm versnelt.


Dus als u de kosten voor het hebben van een 3D model/printer wilt rechtvaardigen is meer de juiste vraag: “Wat is het waard voor ons bedrijf om onze producten een maand eerder op de markt te brengen? Of bijvoorbeeld drie maanden eerder?             Time to market is de echte tijdwinst.

Het printen van de modellen zelf nam uiteindelijk 12-53 minuten in beslag. Het hele proces inclusief ontwerpen duurde nog geen halve dag en de materiaalkosten waren uiteindelijk veel minder dan $ 10,-.

Bron: Dana Seero

Wij kunnen u ook behulpzaam zijn bij het omzetten van een 2D tekening naar een realistische 3D model en het dan voor u 3D PRINTEN.

3D Printen

Schermafdruk 3D print software